.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.160.133.33
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Домену KYIV.UA бути!

Адміністратор .UA ccTLD повідомляє, що на численні прохання україномовних користувачів та в рамках програми стратегічного розвитку домену .UA та публічних доменів у ньому, прийнято рішення про створення нового регіонального публічного домену KYIV.UA в усталеній транслітерації української назви столиці. Існуючий наразі публічний домен київського регіону був делегований у січні 1993 року на конференції у м. Славсько та відображав транслітерацію російської назви столиці (KIEV.UA). На даний момент цей домен є одним з найбільш затребуваних в українському домені, він динамічно розвивається. Однак, адміністратор домену .UA вважає цілком логічним факт, що столиця європейської держави має право на публічний домен, що відображає її назву державною мовою.

У рамках програми з упорядкування структури публічних доменів у домені .UA та з метою захисту інтересів добропорядних реєстрантів та користувачів прийнято рішення зробити новий публічний домен дзеркальним існуючому регіональному домену KIEV.UA. Іншими словами, всі реєстранти регіонального публічного домену української столиці (як нові, так і раніше зареєстровані) матимуть можливість використовувати два столичні домени - у російській та українській транслітераціях його назви. Адміністратор регіонального публічного домену KIEV.UA Світлана Ткаченко схвалює рішення адміністратора .UA ccTLD щодо створення дзеркального домену до вже існуючого регіональному, і вважає, що подібне вирішення питання запобігатиме можливим негативним наслідкам, у тому числі зловживанням та шахрайству, що пов'язані з одночасним існуванням двох схожих доменних імен у різних публічних доменах.

На сьогоднішній день домен KYIV.UA зарезервований для створення регіонального публічного домену і не може бути делегований як приватний навіть за наявності відповідних документів власникам подібних за написанням товарних знаків. Правила домену KYIV.UA розробляються, та, відповідно до програми стратегічного розвитку, домену .UA делегування нового домену відбудеться не пізніше 2008 року.

17.10.2007